Nová domácnost Domova pro osoby se zdravotním postižením v Havlíčkově ulici přivítá své obyvatele v lednu 2023.  Jejím specifikem je cílová skupina lidí s mentálním postižením v kombinaci s poruchou autistického spektra. Domácnost je pro šest klientů, prostory vznikly rekonstrukcí prostor bývalých dílen. I zde, jako ve všech celoročních pobytových službách v našem zařízení, má každý klient jednolůžkový pokoj, aby byla zajištěna jeho potřeba soukromí. Součástí domácnosti jsou dvě sociální zařízení a obývací pokoj s jídelnou a kuchyňkou.

Stejně jako první domácnost DOZP, která vznikla v roce 2019,  je určena pro klienty týdenního stacionáře, kterým péče od pondělí do pátku již nestačí a potřebují zajistit komplexní péči i o víkendech. Důvodem je většinou pokročilý věk rodičů, zhoršený zdravotní stav nebo také velká náročnost péče.

Od přípravy projektu ke konečné realizaci uplynuly tři roky, vlastní přestavba trvala 8 měsíců. Situace byla o to složitější, že budova je kulturní památkou a musela být zohledněna stanoviska všech dotčených orgánů.

Projekt byl financován z programu MPSV – Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb na zvýšení kvality poskytování sociálních služeb. 

Druhá domácnost DOZP

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *