Projekt vyřešil bezbariérovost celé budovy. Do roku 2021 v objektu sloužil plošinový venkovní výtah, jehož provoz musel být ukončen z důvodu havarijní události zařízení. Pavilon 2 v současné době dlouhodobě využívá Základní škola Mladá Boleslav, která jako jediná v Mladé Boleslavi poskytuje vzdělání dětem s těžším mentálním a kombinovaným postižením. Děti mající pohybová omezení, zejména ty zcela imobilní, neměly volný přístup do prvního patra budovy, v němž jsou umístěny některé učebny školy.

Byla vybudována nová venkovní svislá zdvihací plošina včetně opláštění. Je vybavena bezpečnostními prvky, splňuje platné normy a její používání je bezpečné a komfortní.

Pokud se Základní škola Mladá Boleslav dočká v budoucnu plánované vlastní nové moderní budovy, výtah bude i nadále sloužit osobám s mentálním a kombinovaným postižením, konkrétně dospělým klientům našeho zařízení, pro které je bezbariérovost také zásadní, umožňuje jim pohyb a podporuje jejich soběstačnost bez nutné asistence několika dalších osob.

Původní stav:

Po rekonstrukci:

Nový výtah na 2. pavilon – bezbariérový přístup do ZŠ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *