Od ledna 2022 otevíráme v rámci sociální služby Domov pro osoby se zdravotním postižením novou domácnost pro osoby s nízkofunkčním autismem a chováním náročným na péči.

Tato domácnost vznikla rekonstrukcí objektu v Havlíčkově ulici, který je přilehlý k areálu Centra 83. Náklady na projekt ve výši 22 mil. financoval Středočeský kraj ve spolupráci s městem Mladá Boleslav, které využilo dotace z EU.

V domácnosti bude bydlet 5 klientů, 1 lůžko bude krizové (pro klienta jehož pečující osoba např. onemocní, utrpí úraz). Klienti do domácnosti jsou již vybraní. V domácnosti jsou zohledněna specifika vyplývající z individuálních potřeb klienů (např. jednolůžkové pokoje, vybavení minimalizující riziko ublížení sobě nebo druhému, malý kolektiv,…).

Péči o klienty bude zajišťovat kvalifikovaný personál v podobě pracovníků v sociálních službách, sociálních pracovníků, a zdravotnických pracovníků

A jak to v nové domácnosti bude vypadat?

autisté 7
autisté 9
Může jít o obrázek uvnitř
Může jít o obrázek uvnitřMůže jít o obrázek ložniceMůže jít o obrázek indoor a sky

Slavnostní předání stavby proběhlo ve středu 8. prosince 2022 v dopoledních hodinách za účasti zástupců města Mladá Boleslav, Středočeského kraje, Centra 83, stavebních firem a dalších institucí. Odpoledne pak proběhl avizovaný den otevřených dveří.

autisté 1

Domácnost pro osoby s nízkofunkčním autismem a chováním náročným na péči

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *